Home Bedrijven rond Enschede Airport

Bedrijven rond Enschede Airport

by admin

Sinds Enschede Airport zijn deuren opende in 2017 is er volop belangstelling van bedrijven. Zij kunnen gebruik make n van de 3 kilometer lange start- en landingsbaan, bij voorbeeld voor het uitvoeren van testvluchten met nieuwe modellen sport- en zweefvliegtuigen. Maar ook de locatie op zich is ideaal gelegen. Dichtbij de Duitse grens zodat werknemers uit zowel Nederland als Duitsland gemakkelijk kunnen worden aangetrokken. Ideaal als je voor je bedrijf technisch personeel zoekt dat lastig te vinden is.

Technology Base

Vliegveld Twente opende recent de Technology Base. Dit is een centrum dat topfaciliteiten biedt voor bedrijven om te testen en te ontwikkelen. Als jouw bedrijf actief is in de technologie en je hebt een testlocatie nodig dan ben je hier aan het juiste adres. Vele bedrijven maken inmiddels al tijdelijk of permanent gebruik van de hoogwaardige faciliteiten die hier worden geboden.

Gerenommeerde bedrijven op Enschede Airport

Technologie- en vliegtuig gerelateerde bedrijven vestigen zich graag op de locatie nabij Enschede Airport. Zo is er het bedrijf Aircraft End of Life Solutions (AELS) dat vliegtuigen die aan het einde van hun carrière in de lucht zijn gekomen op deskundige wijze demonteert. Uiteraard gebeurt dit op een zo milieuvriendelijk mogelijke manier en worden grondstoffen zoveel mogelijk hergebruikt. Het jonge bedrijf Ortega Submersibles ontwikkelt voor tal van verschillende opdrachtgevers snelle en veilige boten die ook voor onderwateropnames kunnen worden gebruikt. Ze worden besteld door onderzoeksinstituten, filmmakers en offshorebedrijven. Vanzelfsprekend maken ook de gebruikers van het vliegveld gebruik van alle technische mogelijkheden. De bedrijven die zakelijke vluchten verzorgen, de sport- en zweefvliegers en toeleveringsbedrijven zijn er inmiddels naar volle tevredenheid gevestigd.

Nieuwe bedrijven ontdekken Enschede Airport

Sommige bedrijven hebben Enschede Airport al gevonden en er een vestiging geopend of er zijn serieuze plannen voor vestiging. Het bedrijf TPRC bijvoorbeeld onderzoekt of het rendabel is om een bedrijf voor preproductiefaciliteit voor thermoplastische composieten. Maar ook voor sportieve prestaties wordt Twente Airport gebruikt.  Bij een poging voor een snelheidsrecord op de schaats werd een windscherm gebruikt om deze recordpoging te ondersteunen dat op Twente Airport werd getest. Schaatser Kjeld Nuis vestigde in maart 2018 in Zweden een snelheidsrecord van maar liefst 93 kilometer per uur, zij het onder zeer ideale omstandigheden, mede dankzij het windscherm.