Home Algemeen Beklim Kilimanjaro voor een onvergetelijke vakantie

Beklim Kilimanjaro voor een onvergetelijke vakantie

by admin
Beklim Kilimanjaro voor een onvergetelijke vakantie

De berg Kilimanjaro is van heinde en ver te zien en als je in Tanzania bent dan kun je deze eigenlijk niet missen. De berg wordt ook wel beschreven als het ‘dak van Afrika’ en er zijn verschillende manieren waarop je deze reus trotseert. Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en ook ter wereld is het de hoogste vrijstaande berg. Op de top ben je 5895 meter van het zeeniveau verwijderd. Het is dus wel verstandig om eerst te trainen voor deze klim en ook hoogteziekte kan je mogelijk dwarszitten. Met een goede voorbereiding zal je echter een onvergetelijke vakantie beleven.

Wanneer kun je Kilimanjaro het beste beklimmen?

Mount Kilimanjaro zelf is het hele jaar te beklimmen, maar sommige maanden zijn beter dan andere. Februari is een populaire maand, omdat er dan de minste regen valt. Tegelijkertijd is dit de warmste maand in Tanzania en dat betekent dat het aan de top ook aangenaam is. Van half maart tot begin juni zal je één van de weinige toeristen zijn die Kilimanjaro op gaan. Dit is namelijk het regenseizoen en ook al is deze rust erg fijn, rondlopen in natte kleding is dat niet. November is vaak ook erg nat. De maanden juni tot en met oktober zijn populair, omdat het dan weinig regent. Tegelijkertijd is dit wel het koudste seizoen. De beste periode om te gaan is daarom december tot en met februari. Dan is er de minste kans op regen en zie je de beste temperaturen naarmate je stijgt.

Voorbereidingen

Er zijn verschillende routes die je kunt nemen om Kilimanjaro te beklimmen. Voor iemand die niet erg actief is zal de klim in geen geval meevallen. Temperatuurverschillen, hoogteverschillen en soms steile en ruige stukken vergen veel van je lichaam. Een goede conditie is dus belangrijk. Bereid je daarom voor op je vakantie door regelmatig te gaan wandelen met een zware rugtas. Hoe beter je je op de klim voorbereidt, hoe fitter je eraan begint en hoe meer je ervan kunt genieten.

De routes

Mount Kilimanjaro is te beklimmen met verschillende routes. De Machame Route (ook wel Whiskey Route genoemd) is het meest populair. Je doet er 6 tot 7 dagen over, de klim is geleidelijk en je kunt dus rustig wennen aan de hoogteverschillen. Met deze route heb je de meeste kans van slagen en daardoor is hij ook het drukste. De Marangu Route (ook wel Coca-Cola route genoemd) loop je in 5 tot 6 dagen. Dit is dan ook de goedkoopste route en je slaapt ’s nachts in hutten. Omdat je snel klimt moet je wel een goede conditie hebben en is de kans op hoogteziekte groter. Een laatste bekende route is de Lemosho Route. Ja doet hier 6 tot 8 dagen over en is vergelijkbaar met de Machame Route. De uitzichten zijn het beste, er is het minste verkeer en de kans op hoogteziekte is klein.

Temperaturen op de top

Mount Kilimanjaro is hoog. Op de top kan het dan ook gemakkelijk -30 graden worden en daar moet je op zijn voorbereid. Heb je alles bij de hand, dan is het beklimmen van Mount Kilimanjaro voor alle wandel- en bergsportliefhebbers een grote aanrader.

De indrukwekkende landschappen van Mount Kilimanjaro zelf ervaren? Bekijk hier het reisaanbod.

You may also like