Home Uncategorized Boek een leuke, unieke stedentrip in het Italiaanse Lecce

Boek een leuke, unieke stedentrip in het Italiaanse Lecce

by Mike

In het zuiden van Italië, in de prachtige regio Apulië, ligt de stad Lecce. Met zijn historische charme, barokke architectuur en heerlijke keuken is Lecce een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden.

Wat kun je doen in Lecce?

Lecce staat bekend om zijn weelderige barokke architectuur, die het de bijnaam “het Florence van het zuiden” heeft opgeleverd. Wandelend door de smalle straatjes van de oude binnenstad, ontdek je een overvloed aan weelderig versierde kerken, paleizen en pleinen. De barokstijl in Lecce is uniek omdat het is beïnvloed door lokale steenhouwers, die de zachte, goudgele kalksteen, bekend als “pietra leccese,” hebben gebruikt om prachtige gevels en beeldhouwwerken te creëren. Een van de meest opvallende voorbeelden van deze architectuur is de Basiliek van Santa Croce, een meesterwerk van barokke kunst met ingewikkelde details en verbluffende beeldhouwwerken.

Een andere opmerkelijke bezienswaardigheid in Lecce is het Piazza del Duomo, een prachtig plein omringd door de kathedraal van Lecce, het bisschoppelijk paleis en de klokkentoren. Het plein is bijzonder sfeervol in de avond, wanneer de gebouwen mooi verlicht zijn en de lokale bevolking en toeristen samenkomen om te genieten van de Italiaanse dolce vita.

Eten in Lecce

Lecce biedt niet alleen een visueel feest voor bezoekers, maar ook een culinair genot. De Apulische keuken is rijk aan smaak en traditie. Probeer zeker de “pasticciotto,” een heerlijke gebakje gevuld met crème, en de lokale olijfolie, die tot de beste van Italië behoort. Daarnaast staat Apulië bekend om zijn wijnproductie, met de beroemde Primitivo en Negroamaro-druiven die de basis vormen voor heerlijke rode wijnen.

De omgeving van Lecce

Als je de drukte van de stad wilt ontvluchten, biedt de omgeving van Lecce ook prachtige kustplaatsen en landschappen. De kustlijn van Apulië is bezaaid met schilderachtige vissersdorpjes en mooie stranden. Een populaire bestemming is Otranto, een charmant stadje met een historisch centrum en een indrukwekkende kathedraal die uitkijkt over de azuurblauwe zee.

Lecce is niet alleen een bestemming voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers, maar ook voor mensen die van een ontspannen en authentieke Italiaanse sfeer houden. De stad heeft nog steeds een lokale charme en is niet overlopen door toeristen zoals sommige andere populaire Italiaanse steden. De vriendelijke inwoners van Lecce verwelkomen bezoekers met open armen en zorgen ervoor dat je je meteen thuis voelt.

Lecce is een bestemming die alles biedt wat je van een Italiaanse reis zou verwachten. Dus als je op zoek bent naar een unieke en betoverende plek in Italië, zet Lecce bovenaan je lijst. Het is de perfecte plek om te genieten van de zon, te genieten van heerlijk eten en te genieten van de schoonheid van Zuid-Italië. Meer weten over Lecce? Kijk dan eens op Lecce.nl voor meer tips en informatie.

You may also like