Home Algemeen Logies of toch liever all inclusive?

Logies of toch liever all inclusive?

by admin

Heb je eindelijk jouw vakantiebestemming gekozen, wordt je om de oren geslagen met termen als logies, halfpension, vol pension en all inclusive. Wat moet je nou nemen? De keuze is natuurlijk geheel aan jou en helemaal niet zo moeilijk als het eruit ziet. Kijk maar mee.

Wat betekent het?

De bovengenoemde termen geven aan wat er allemaal bij de prijs in inbegrepen:

  • Logie: uitsluitende de kamer/overnachting
  • Logie + ontbijt: overnachting met ontbijt

De ochtend na je eerste nacht mag gratis mee ontbijten tot en met de ochtend van je vertrek

  • Half pension: logie met ontbijt en diner

De dag van aankomst 1e diner t/m de dag voor je vertrek

Dag na aankomst 1e ontbijt t/m dag van vertrek

  • Vol pension: logie, ontbijt, lunch en diner, zonder drankjes en snacks tussendoor
  • All inclusive: logies, alle drankjes, maaltijden en snacks inbegrepen

Wat er allemaal precies bij ‘all inclusive’ is inbegrepen kan per hotel of resort verschillen. Er zijn ook resorts waarbij je kunt kiezen voor verschillende soorten inclusive. Dat is dus iets wat je even zou moeten uitzoeken.

Wat kies je?

Nu je weet wat de termen betekenen, is het kiezen niet moeilijk meer. Wat voor jou het fijnst is, hangt af van wat je tijdens je vakantie wilt doen. Wil je de hele dag op het resort blijven, dan is all-inclusive natuurlijk ideaal. Je hoeft niet op het geld te letten en mag nemen wat je wil. Dat geeft een gevoel van vrijheid en luxe (let wel op de kilootjes!).

Wil je elke dag erop uit trekken? Dan is halfpension fijner. Aan het eind van de dag hoef je alleen nog maar aan te schuiven. Maar als je liever de lokale restaurantjes uitprobeert, is logies met ontbijt de beste keuze.

All inclusive voordeliger

Soms is het ook afwegen wat het voordeligst is. All inclusive is meestal naar verhouding een stuk goedkoper en je bent uiteraard niet verplicht om mee te eten als je dat niet wil….

You may also like