Home Routes

Routes

by admin

Vliegveld Twente ligt in een prachtige omgeving. Veel toeristen die hun vakantie in deze regio doorbrengen bezoeken graag de regio voor een mooie wandeling of fietstocht. Er liggen uitgestippelde routes in deze regio die door middel van bewegwijzering staan aangegeven. Bezoek je deze regio en wil je mooie tochten maken over de heidevelden en door de bossen dan kun je hier zeker je hart ophalen.

Fietsen in Twente

Er is een mooie fietsroute uitgestippeld rond Vliegveld Twente. Deze route is met borden aangegeven zodat je ook zonder navigatie op je smartphone niet hoeft te verdwalen. Je komtdicht in de buurt van het vliegveld en kunt dus ook van dichtbij vliegtuigen zien landen. Omdat Twente Airport nu een burgervliegveld is, mag je er ongestoord foto’s maken, toen het vliegveld nog een militaire functie had was dat officieel niet toegestaan.

Wandelen in de omgeving van Twente Airport

Een mooie wandelroute in de regio van vliegveld Twente is eveneens aangelegd. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden. Als je in een hotel in e buurt logeert kan het hotelpersoneel je hierover informatie verstrekken. In andere gevallen kun je terecht bij de VVV van omliggende plaatsen. Je kunt natuurlijk met de auto alvast naar een gewenst beginpunt rijden als je geen tientallen kilometers wilt lopen. Zo kun je de afstand die je wilt gaan wandelen zelf bepalen. De regio rond Vliegveld Twente is ideaal om te wandelen want de natuur is er prachtig.

Mooie tochten voor de mountainbiker

Fanatieke mountainbikers komen ook zeker aan hun trekken in de omgeving van Vliegveld Twente. Omdat er weinig verkeer is op de fietsroutes kun je er heerlijk mountainbiken. Houd echter wel rekening met toerfietsen die over het algemeen een aanzienlijk lagere snelheid aanhouden. Dat geldt uiteraard ook als je gebruik maakt van een racefiets of e-bike. De snelheid ligt aanmerkelijk hoger dan van gewone fietsers en dit kan ongelukken veroorzaken als je niet voortdurend alert bent op medeweggebruikers.

Maar hoe dan ook is er voor sportieve bezoekers van de regio rond Twente Airport genoeg te genieten. Een voordeel van het besluit dat aan het begin van deze eeuw werd genomen om de bebouwing in de regio te beperken. Er is dus nog volop natuur en volop ruimte in dit mooie deel van Nederland.