Home Algemeen Waarom een last-minute tripje naar de Canarische Eilanden niet eens zo’n slecht idee is

Waarom een last-minute tripje naar de Canarische Eilanden niet eens zo’n slecht idee is

by Mike
Carribean

Er is geen ontkomen meer aan: de herfst in ons land is begonnen. Wanneer de dagen korter (en natter) worden, dromen veel Nederlanders nog even weg bij het idee van een last-minute getaway naar de zon. De Canarische Eilanden zijn en blijven een populaire vakantiebestemming, en dat is niet gek: het is relatief dichtbij, de zon schijnt er altijd, én een retourtje is best betaalbaar! Dit is waarom een last-minute tripje naar de Canarische Eilanden eigenlijk niet eens zo’n slecht idee is.

Even weg: de Canarische Eilanden als vakantiebestemming

Bijna de helft van de Spanjegangers verkiest de Canarische eilanden boven het vaste land. En dat is niet zonder reden. De groep eilanden staat erom bekend het hele jaar door lekker zonnig te zijn door haar ligging richting de evenaar. Dit maakt dat je zelfs in het laagseizoen gegarandeerd bent van een lekker temperatuurtje. 

Ook bieden de verschillende eilanden mogelijkheden voor verschillende typen reizigers. De natuur varieert van extreem en ruig (Lanzarote en Tenerife) tot groen (La Palma). Zo kunnen wandelaars en strandgangers geheid beide hun hart ophalen op één van de eilanden. Voor ieder wat wils, dus! 

Ten slotte zijn vliegtickets naar deze veelzijdige en zonnige bestemming óók nog eens prima te betalen. Vooral als je de prijzen vergelijkt met andere populaire vakantiebestemmingen als Thailand en Curaçao.

De drukste vliegvelden van de Canarische Eilanden

We zijn en blijven natuurlijk gebonden aan onze portemonnee, vooral nu een vakantie een luxe aan het worden is. Gelukkig voor ons hoeft een tripje naar één van de Canarische Eilanden geen rib uit ons lijf te zijn. Zo kan je goedkoop naar Fuerteventura of goedkoop naar Gran Canaria vliegen vanaf verschillende Nederlandse vliegvelden. De luchthaven van Gran Canaria is één van de grootste vliegvelden op de archipel, en dus ook het drukste. Jaarlijks krijgt deze met ongeveer 13 miljoen passagiers te maken.

Dit heeft te maken met verschillende factoren. Ten eerste vanzelfsprekend de grootte. Zoals gezegd is de luchthaven, ook wel Las Palmas genoemd, een van de grootste op de eilandengroep. Recentelijk is het oppervlakte ervan verdubbeld om meer passagiers, maar ook meer vracht te kunnen behandelen. De luchthaven is namelijk ook een belangrijke doorvoerhaven naar West-Afrika en andere eilanden in de Atlantische Oceaan. 

Jij als toerist

Toch verloopt een aankomst op Las Palmas vaak soepeltjes voor de toerist uit Nederland. En wanneer je in het laagseizoen boekt, zul je de grote mensenmassa’s sowieso niet tegenkomen. Dus, waar wacht je nog op? Het strand en de nog warme zee wachten op je!

You may also like