Home Zweefvliegen in Twente

Zweefvliegen in Twente

by admin

Vliegbasis Twente is de ideale locatie voor zweefvliegers. De Twentse Zweefvliegclub werd opgericht in 1935, een jaar later vonden de eerste wedstrijden zweefvliegen plaats op het vliegveld Twente. Deze vereniging is vandaag de dag nog steeds actief en organiseert regelmatig activiteiten voor haar leden en aspirant leden. Het 80-jarig bestaan is rond 2015 uitgebreid gevierd met diverse activiteiten.

Leren zweefvliegen

Zweefvliegen kun je leren. Je kunt op Enschede Airport een tweedaagse training volgen om het zweefvliegen uit te proberen. Onder leiding van een ervaren instructeur krijg je eerst de nodige theoretische kennis als voorbereiding. Daarna ga je natuurlijk echt de lucht in om de magie van het zweefvliegen te ervaren. Je kunt tijdens het introductieweekend meerdere zogenaamde lierstarts maken. Hoeveel hangt af van het weer en de drukte op de startplaats. Zweefvliegen in Twente is genieten van de fraaie omgeving en van de rust en ruimte. Je vliegt samen met een instructeur. Als je de smaak te pakken hebt kun je lid worden van de vereniging en deelnemen aan de zweefvliegdagen voor de leden.

Je leert meer dan alleen zweefvliegen

Zweefvliegen op Twente is meer dan simpelweg een zweefvliegtuig besturen. Je leert van alles over het weer oftewel meteorologie, natuurlijk leer je uitstekend navigeren en ook leer je van alles over de techniek van je aerodynamische vliegtuig. Zweefvliegen maakt gebruik van thermiek. Dit is dezelfde “techniek” die roofvogels gebruiken die je soms door de lucht ziet cirkelen vrijwel zonder hun vleugels te gebruiken, loerend naar een prooi. Zweefvliegen is een teamsport, tijdens een vliegbedrijf werkt iedereen samen om er een geslaagde dag voor iedereen van te maken.

Groepsuitje

Het is mogelijk om met een groep een dagje zweefvliegen te proberen. Dit is geen cursus die je leert hoe je moet zweefvliegen, het is een eerste kennismaking met deze mooie sport. Je vliegt in een tweezitter die wordt bestuurd door een ervaren zweefvlieger. De start gaat via een lier en je kunt tijdens de vlucht genieten van het prachtige uitzicht over de omgeving. Jet seizoen voor zweefvliegen loopt van 1 maart tot 31 oktober. Daarna gaan de vliegtuigen de hangar in voor onderhoud. Er kan alleen gevlogen worden als de weersomstandigheden het toelaten. Heb je een introductie geboekt op een dag dat de weersomstandigheden te slecht zijn dan wordt er in overleg een nieuwe datum gepland.